Unga Örnar Stockholm

Välkommen! Du har landat hos Unga Örnar Stockholms Län - Sveriges största Örndistrikt! Häng med oss och ge barn och unga i hela länet en roligare och meningsfullare fritid!

Barnrättsforum 2017

Den 10-12 november är det Barnrättsforum i Stockholm! Vi söker dig som är 12-18 år och som är eller vill bli aktiv medlem i Unga Örnar. På Barnrättsforum får du lära dig mer om rättigheterna som står i FN:s barnkonvention och hur du på hemmaplan kan påverka i frågor som berör barn och unga. Du kommer få lyssna på föreläsningar, delta i gruppövningar och diskussioner.

Alla som deltar blir Unga Örnars Barnrättsambassadörer under 2017/2018. Som ambassadör blir du en förebild för andra barn- och ungdomar. Det kan du vara genom att berätta om barnkonventionen för dina kompisar, spela in podradio eller hitta på roliga fritidsaktiviteter tillsammans med andra barn. Vi hjälper såklart till längs vägen!

Vi har begränsat med platser och gör ett urval utifrån geografisk spridning, kön och ålder. Viktigt är också att du vill vara aktiv i en Unga Örnar-avdelning efter Barnrättsforum.

Tveka inte att skicka in din anmälan och tipsa gärna dina kompisar att också söka!

Läs mer...

Tonårshelg på Örnboet

Nu är det dags för höstens grymmaste tonårsövernattning!

Helgen 13-15/10 kör vi tonårshäng på Örnboet. Är du mellan 12 och 18 år är du varmt välkommen till Örnboet!

Anmäl dig till  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
I anmälan behöver vi veta om du har någon kostpreferens samt kontaktuppgifter till en vårdnadshavare.

Börjar: 13/10 kl 19:00
Slutar: 15/10 kl 15:00
Plats: Örnboet

Utöver hänga och prata om vad vi vill göra framöver kommer vi även ha en ledarskapsutbildning i samarbete med ABF.

Det kommer bli GRYMT, men om det
ska bli ASGYRMT måste du hänga på!

Allt börjar fredagen den 13 oktober när vi samlas vid mörkrets inbrott 19:00 på busshållplats Orhem som ligger söder om Skarpnäck

Nu kan du anmäla dig till sommarens läger!

sommarens.läger

Från och med nu kan du anmäla dig till sommarens läger! Gå in på fliken "Verksamhet" och klicka dig sedan in på "Läger/kollon"! Vi ses på våra roliga sommaräventyr!

BARNENS 1 MAJ MED UNGA ÖRNAR I STOCKHOLM!!

BALLONGER1

Nu är det dags för vårens roligaste event för oss Örnar: 1 maj tåget!!  Det uppmärksammar vi som vi alltid gör med massa skoj och roligheter för barnen (hoppborg, karusell, ansiktsmålning, ballongutdelning, popcorn/godis/sockervadd och annat kul)! Välkommen förbi oss! 

HUMLEGÅRDEN:
12.30 - Ansiktsmålning, ballongutdelning!
14.00 - Skansentåget avgår för barn (och mycket äldre barn som har svårt att gå)

NORRA LATINS SKOLGÅRD:
14.30-16.00 - Karusell, hoppborg, popcorn-/godis-/sockervaddsutdelning!

Ps. Vill du vara med och delta som funktionär, ha en superkul dag med oss, följa med på middag och få subventionerad lägeravgift med 300 kronor inför sommarens läger? Kontakta: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen för mer info!

HÄÄÄÄÄÄR KOMMER UNGA ÖRNAR, UNGA ÖRNAR DET ÄR VI!! 

Åk till förbundets Ledarforum! (anmäl senast 27 mars)

Glöm inte att anmäla dig till årets roligaste ledarutbildning, Ledarforum! Detta är årets chans att utveckla ditt ledarskap. Den 12-14 maj kommer vi att samla 30 unga örnledare från hela landet i Stockholm för en helg full av ny kunskap! Utbildningen riktar sig främst till örnledare från 15 år och uppåt.
 

Läs mer...

Sportlovskväll med nyanlända barn!

Kika film1

SPORTLOVSKVÄLL MED NYANLÄNDA BARN!!
Imorgon åker våra lekvolontärer på utflykt med våra nyanlända vänner, vill du också följa med? Tillsammans med Tekniska högskolans studentkår (vid KTH) bjuds det på mat, lekar, film och pyssel! Kom förbi, umgås och ge en fin sportlovsstart till barnen! Tid: 16.30-20.00 (måndag 27 februari). För mer info/anmäl intresse till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen , 073-7214900 (senast imorgon 15.00)! Sprid vidare till intresserade vänner!

Tonårshäng 9 februari!

Tonårshäng

Är du ungdom och nyfiken på vilka vi är?
Kom förbi och träffa nya vänner från hela länet, laga mat, prata intressen/demokrati, kika film och allmänt umgås!

Datum: Torsdag 9 februari
Tid: 18.00-20.00
Plats: Sveavägen 68
Anmäl intresse till: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Brinner du för hbtq och vill åka till Berlin? Följ med till Queer Easter!!

16298537 10158288792310438 7405105954327499711 n

ÄNTLIGEN!
Unga Örnar har i två år åkt på det internationella seminariet Queer Easter. Under Queer Easter samlas ca 100 deltagare från Europa och mellanöstern för att diskuterar teman kopplat till HBTQ och normkritik. Självklart kommer Unga Örnar åka även i år och det är äntligen dags att öppna upp anmälan.

VILL DU FÖLJA MED?
Skicka ett mejl med varför du vill åka samt vad du kan bidra med, både på plats i Berlin men även hemma i Sverige. Mejla till David Persson anmälan och vid funderingar: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen (senast 31/1).

 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri

Prenumerera på Örninfo