Unga Örnar Stockholm

Välkommen! Du har landat hos Unga Örnar Stockholms Län - Sveriges största Örndistrikt! Häng med oss och ge barn och unga i hela länet en roligare och meningsfullare fritid!

Första Maj 2019

Unga Örnar i Stockholms Län kommer självklart vara med och uppmärksamma arbetarnas dag, första maj. Första maj är ett familjearrangemang där du oavsett ålder eller bakgrund kan vara med och göra din röst hörd.

Vi samlas i Humlegården klockan 13.00. I Humlegården kan du träffa vänner från hela regionen, ta del av andras budskap eller varför inte göra ditt egna plakat? Vi från Unga Örnar kommer vara på plats och erbjuda ansiktsmålning för den som vill. Vid klockan 14.00 avgår demonstrationståget till Norra Bantorget, du som vill är varmt välkommen att gå med Unga Örnar, oavsett om du är medlem eller inte. Vi kommer ha ett mini-tåg där du som är lite för ung eller lite för gammal för att orka gå hela tåget kan åka med tåget. I tåget kommer vi sjunga Örnsånger och visa upp våra politiska budskap för att skapa en mer jämlik barndom.

Klockan 15.00 är vi framme vid Norra Bantorget och Unga Örnar erbjuder en händelsefylld tid på den borte parkeringen. Vi har dels en hoppborg, dels kommer vi göra aktiviteter med tema EU som en del att informera om vårt arbete att öka valdeltagandet i Europaparlaments Skolvalet.

Det blir en helt fantastisk dag.
Så varmt välkommen du också, och kom ihåg, ta med hela familjen!

Sommarläger 2019

Äntligen närmar sig lägersommaren 2019!

Lägret är mellan den 15/6 och 20/6. Lägret börjar kl 13 och avslutas kl 12 20/6.

Det kommer bli en kul vecka fylld av äventyr, gemenskap och sommarminnen. Vi kommer bada, leka, genomföra olika aktiviteter som vattenbrännboll, Rött Larm och Composito-lekar. Självklart blir det även ett och annat lägerbål. 

Det kostar 900 kr för att delta på lägret. Det finns möjlighet att göra en avbetalningsplan. Om du inte har möjlighet att delta på grund av för hög deltagaravgift kan du kontakta David Persson, distriktsombudsman för Unga Örnar Stockholms län som kan vägleda rätt var och hur en kan söka reducerad deltagaravgift.

Vad väntar du på? Anmäl dig redan idag! Först till kvarn med möjlighet att skriva upp sig på reservlista. 

Anmäl dig via länken nedan:

https://goo.gl/forms/yY8S499Jmcy3dDf43

 IMG 20190306 083700 754

 

Laxsjö
Laxsjö är en liten Jämtländsk by, belägen vid väg 339 mellan Strömsund och Föllinge, ca:10 mil norr om Östersund.Vita villan har 6 rum och kök samt matsal. Huset värms med sjövärme och har wc och varmvatten. På tomten finns även bastu och en del andra mindre byggnader.

Under lägret kommer vi ta del av den fantastiska natur som finns i omgivningen och vi kommer även att fira midsommar tillsammans. Passa på att ta del av det traditionella Laxsjöfirandet och skapa sommarminnen för resten av livet.

När: 15/6 - 25/6
Ålder: 11-15 år

Pris för dig som är medlem i Unga Örnar: 2500
Pris för dig som inte är medlem i Unga Örnar: 3500

https://goo.gl/forms/3bCOJ5DZwHiMNxd53

30 juni - 6 juli: Tältsommarläger i Blekinge! (7 år och uppåt/familj)
Förra året hölls riksläger utanför Sölvesborg (Blekinge) som blev en riktig succé! På det här lägret träffar du Örnar från hela landet, badar, leker lekar, gå på workshops, pysslar, kollar in föreställningar och massa annat kul!
 
Deltagarantal: Max 45
Pris: Fam.medl. 1: 900 kr
Fam.medl. 2: 900 kr
Fam.medl. 3: 500 kr
Fam.medl. 4: o.s.v. 500 kr
Ledarbarn 1 - 5 år: 250 kr
(t.o.m. det året de fyller 5 år)


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdn_HSpNv2AB2p-F86dW0qRuGzAFx6PXe5bx6ZQrCeYczB8Aw/viewform?fbclid=IwAR22fCvgpLcoGWnBCByfsI7ZgZSaUffMezVKENImrzb-yOJQLGqu9uxIaNA

 

Volontär under event 2019

Under 2019 kommer vi genomföra flertalet utåtriktade arrangemang och event.
Därför behöver vi fler volontärer som kan hjälpa till att visa upp vår verksamhet och samtidigt bidra till att skapa en mer meningsfull fritid.

Är du intresserad av att vara med i gruppen av volontärer? Kontakta distriktets ombudsman David Persson på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller skicka ett sms på 073-7214900

Första maj

Unga Örnar kommer självklart vara med och uppmärksamma arbetarrörelsens dag, första maj. Vi gör det genom att visa upp vår verksamhet, göra aktiviteter baserade på våra värderingar och är en megafon för vad barnen som är med på eventet tycker.
Du som volontär möjliggör att barnen kan höja sina röster och säkerställer alla barns rätt att ha kul.

https://www.facebook.com/events/2409383702615114/

IMG 20180902 182026 069

Valborgsfirande i Skarpnäck

Unga Örnar i Skarpnäck arrangerar för 34e året i rad valborgsfirandet i Skarpnäck och vi går nu ut till både nya och gamla volontärer som har lust att genomföra ett fantastiskt firande. Anmäl ditt intresse via facebook evenemanget så ses vi den 30/4!
https://www.facebook.com/events/569291660234138/


 

Sportlovsläger på Örnboet 24/2-2/3

Örnboet
Örnboet är Unga Örnar i Stockholms Läns lägergård som ligger strax utanför Skarpnäck, i södra
Stockholm. Vi sover inomhus i två större sovsalar. På lägret hjälps vi åt med att laga mat, diska och bestämma lekar. Att vara på läger med Unga Örnar är att testa på demokrati i praktiken.

Anmälan till lägret är öppen mellan 25/1-2019 till 15/2. 30/1, 6/2, 13/2 och 16/2 kommer vi skicka ut bekräftelsemejl till er som anmält er.
Först till kvarn gäller och vi kommer uppdatera anmälan när alla platser är fyllda. Det finns 30 deltagarplatser. Det finns möjlighet att hamna på en reservlista utifall att platserna fylls upp.

När: 24/2 - 2/3

Ålder: 6-11 år

Pris för dig som är medlem i Unga Örnar: 1500
Pris för dig som inte är medlem i Unga Örnar: 2300

https://goo.gl/forms/ezffnSrR5ywLHxav2

 

Ungdomshäng på Örnboet

Helgen 14 - 16/9 anordnar distriktet en ungdomsövernattning på Örnboet.

Helgen börjar från klockan 16 på fredagen  och slutar kl 14 på söndagen.
Helgen är till för dig som är 14 år eller äldre. Den kommer fyllas med filmvisning, disco och annat kul.
Så vad väntar du på? Anmäl dig!

Kostnad: 300 kronor.
Om du anmäler dig och inte dyker upp blir det en debitering på 500 kronor.

Anmälan sker via länken nedan:

https://goo.gl/forms/mcljuI9uUIqPdK3O2

Jämlika barn leka bäst

Ny kampanj

Med kampanjen lika barn leka bäst vill Unga Örnar påverka de som bestämmer i Sverige så att dessa ser till att alla barn behandlas rättvist och får en bättre tillvaro. Kampanjandet sker i hela Sverige, först och främst på skolor. Vi i Stockholms län kommer att delta i kampanjen genom att några av våra avdelningar besöker skolor och informera om detta:
 • Frukost i alla skolor. Unga Örnar vill att alla skolor ska erbjuda eleverna gratis frukost med kvalité.
 • En läxfri skola för alla elever. Unga Örnar vill ha en läxfri skola så att alla elever får bra hjälp med sin utbildning och får vara ledig och leka på fritiden.
 • Utbilda vuxna i barnkonventionen. Unga Örnar vill att barnkonventionen ska bli svensk lag så att barns åsikt och delaktighet blir styrande i frågor som berör barn.
 • Alla barn har rätt till en spännande fritid. Unga Örnar vill att kommuner ska satsa på ett aktivt föreningsliv för unga och att fritidsgårdar ska vara öppna året runt.

jmlika_barn_leka_bst 

 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri
 • Bildgalleri

Prenumerera på Örninfo