Fjällgård

Åka skidor från utedasset till Bastun

Vill du för någon vecka pröva på att vara utan TV, elström eller vatten i kranar? Elda i vedspis? Vill Du bo vid Tjärnafjällets fot, bortom allfartsvägarna, men mitt i den sköna svenska vildmarken! Nära vandringsleder, bärmarker och fiskevatten på sommaren och mitt i en härlig skidterräng på vintern? Då är Fjällgård Ditt alternativ!

Fjällgård är en f.d. fäbod och småbruk som inköptes 1965 för att byggas om till läger- och semestergård. Fjällgård ligger 1 km från närmaste sommarbilväg. Vintertid åker vi skidor ca 4 km. Tomten omfattar 152 ha och Fjällgårdshuset har plats för max 18 personer i 2 rum och kök. Telefon finns.

Närområdet

Äng för lek och bollspel, badplats och brygga, skogsområde med många stigar och vandringsleder för skogsrundor o.d., utflyktsmål vid runt Tjärnafjäll, grillplatser, bad och fiske. Tjärnafjäll ger möjlighet till många olika verksamheter, t.ex. bad, fiske, lekar på ängen, bollspel, skogspromenader, orientering, skidåkning vintertid och mycket annat.

Fakta om fjällgård

Huvudbyggnaden: består av två sovrum med våningssängar med sovplats för 18st och ett kök. Det finns två vedeldade kaminer, en i det stora sovrummet samt en i köket för matlagning. Huset har även gasolkök. Vi har en solpanel som driver de lågenergilampor som monterats upp för att underlätta matlagning och disk. På övervåningen finns plats för lek.

Ladan: I ladan finns reservutrustning som skidor, stavar, gasol och en välutrustad verkstad. Även i ladan kan man på övervåningen leka och samlas.

Bastu: Självklart finns bastu i området. Bastun ligger precis intill sjön nedanför tjärnafjället.
Småstugorna: På tomten finns 7 timmerstugor var och en med plats för 10-12 personer.

Storstugan (18 personer)

Bastu och tvätthus

Småstugorna (10-12 bäddplatser) 

 

Priser

Storstugan: 200 kr per person och natt. Andra gäster kan vara inhyrda samtidigt.
Hyra av hela huset kostar 2 000 kr per dygn.
Hyra av hela huset 7 dygn kostar 7 000 kr.

Småstugorna: 400 kr per dygn oavsett antal gäster (max 12 st). Veckohyra är 1 500 kr.

Boka

Bokningar och frågor ställs till stugvärden Tina.

E-post: tinasuno@hotmail.com

Telefon: 070-606 88 95

Tina är ideellt engagerad för Fjällgård och därför kan svar dröja, men återkoppling sker så fort som möjligt.    Tootltip