Örnboet

Borta bra, men nära hem

Örnboet är naturskönt belägen vid Flatensjöns södra ände i Orhems friluftsområde – mitt i naturen – bara 13 km från Stockholms city. 

Huvudbyggnaden uppfördes 1955–1957, delvis med frivilliga arbetsinsatser. Efter en brand 1968, stod det nuvarande huset klart 1969 och omfattar kök, expedition, storstuga och två sovsalar. 

Efter modernisering 1990 finns det nu två wc:n inomhus. Här finns även två tvättrum med varmt och kallt vatten. Annexet byggdes av våra egna medlemmar 1990–1992. Där finns duschar och bastu, wc och ett allrum med litet pentry för möten, kurser och konferenser med plats för ca 20 personer. 

Närområdet: Äng för lek och bollspel, lekplats med div. redskap, badplats och brygga, skogsområde med många stigar för skogsrundor o.d., utflyktsmål vid Flaten och Drevviken, grillplatser, roddbåt, kanoter och fiske. Orhems friluftsområde och sjön Flaten ger möjlighet till många olika verksamheter, t.ex. bad, fiske, kanotturer, lekar på ängen, bollspel, skogspromenader, orientering, skid- och skridskoåkning vintertid och mycket annat. 

 

Information gällande bokning av Örnboet:  

Prislista

Vid bokning av Örnboet med ordinarie ankomst och avresetider gäller nedan prislista.  

Helg (Fredag-Söndag): 10 000 Kr 

Första natten (Måndag-Fredag): 5 000 Kr 

Efterföljande nätter (Måndag-Fredag): 3 000 Kr/Dygn 

Hel vecka (Måndag-Söndag): 15 000 Kr  

Om du är medlem i Unga Örnar och ska anordna en örnaktivitet så vill vi att du anger det under ”övrigt”, vi kan då erbjuda reducerat pris. 

I Övrigt-rutan önskar vi att du berättar kortfattat om vad syftet med din bokning är. Klassresa, lägerverksamhet eller något annat?

Tider

Vid bokning av Örnboet är ankomsttiden 15:00 och avresetiden 12:00, dessa tider kan justeras efter överenskommelse med stugvärden. För ändring av tiderna kontakta vår stugvärd, önskemål bör också anges i rutan övrigt vid bokning.  

Bokningsförfarande

Alla bokningar av Örnboet görs via formuläret på den här sidan. Klicka på samtliga datum du önskar boka, sista dagen du klickar på är samma dag som ni lämnar Örnboet. Inga förfrågningar som skickas via e-post kommer administreras och vi kommer inte heller svara på de förfrågningarna.  

Reservera aldrig dagar du inte vill boka för att skicka ett meddelande! Använd vår e-postadress. Vi har inte något kösystem eller intresselista. 

Bokningarna administreras manuellt av distriktets ombudsman max 1 dag i veckan. Vänta minst två veckor med att höra av dig angående din reservation om du inte blivit kontaktad. Vi är en ideell organisation med mycket begränsade resurser. 

Telefontid för frågor om Örnboet är torsdagar mellan kl. 11 – 12. Det går bra att sms:a på andra tider, men svar kan dröja.  

Tel.: 073-721 49 00 

E-post: ornboet.stockholm@ungaornar.se 

 

Fakta om Örnboet: 

Huvudbyggnaden: Centralvärme, kök med elspis, kyl och frys, varmvatten, köksutrustning för 40 personer, Storstuga med öppen spis, två sovsalar för 30-35 personer, expedition med telefon. 

Annexet: Allrum med pentry för kurser, möten och konferenser. Plats för ca 20 personer. Bastu för 12-15 personer, duschar, wc. Förråd för ved, kanoter, flytvästar, paddlar mm.  

Utrustning som finns på Örnboet: Köksutrustning som kastruller, Stekpannor, bestick, tallrikar och annan nödvändig köksutrustning finns på plats, samt städredskap/skurmedel och toalettpapper. 

Vi har även 3st kanoter samt 1 roddbåt med tillhörande flytvästar, åror och paddlar som är inkluderad i hyran av Örnboet.  

Saker du som hyresgäst behöver ta med dig själv: Handdukar, lakan, sovsäckar/täcken, mat och ved medtages själva av hyresgästerna. 

Hitta hit: Örnboet ligger vid Flatensjön utanför Skarpnäck. Hit kommer man antingen med buss 180 mot Orhem och kliver av på sista hållplatsen för att sedan gå grusvägen rakt fram ca 2 km. Om man åker bil tar man Tyresövägen, avfart mot Orhem, följer skyltar mot Orhem och när man kommer till kurvan där Orhemsvägen slutar och Gebersvägen börjar tar man grusvägen rakt fram cirka två kilometer ner till Örnboet.  

 

Vill du få mer information om Örnboet? 

Du är alltid välkommen att kontakta oss med frågor om anläggningen vi vår e-post eller under vår telefontid (se ovan).  

E-post: ornboet.stockholm@ungaornar.se 

Boka Örnboet
Kalendern laddas...
Powered by Booking Calendar
-
Tillgänglig
 
-
Bokad
 
-
Reserverad
Tootltip