Verksamhet

I Unga Örnar kan barn och unga driva egen verksamhet i sitt vardagsliv. Har du en idé om vad du vill göra eller förändra kan du tillsammans med några vänner starta en avdelning i Unga Örnar.

Ni får då en egen styrelse och kan bestämma vad ni ska göra tillsammans. Studieförbundet ABF finns till hands för att erbjuda lokaler, studier, demokratitips och stöd.

Unga Örnars syn på demokrati är att barn och unga kan och ska fatta beslut om sin verksamhet. Därför är det enkelt och roligt att starta en Unga Örnar-avdelning 

 

Exempel på verksamhet som idag finns är läger, läxläsning, studiecirklar om barns rättigheter, hantverksgrupper för barn, globalt arbete, musik, teater, hälsa och idrottsaktiviteter, barnreportrar som gör film och annan fritidsverksamhet. Gemensamt för all verksamhet är att vi jobbar med barns rättigheter i centrum för att motverka utanförskap i samhället.

Här finns blanketter för att starta en avdelning
Här finns kontaktuppgifter till Unga Örnar där du bor
Här finns ABF.

 

Vill ni utveckla er verksamhet?

Kontakta distriktets ombudsman info.stockholm@ungaornar.se för att få stöd att planera och finansiera mindre projekt, utbyten, utbildningar eller aktiviteter som utvecklar er verksamhet. Vissa avdelningar behöver en slant för att komma igång, andra behöver ett besök och en utbildning. Vi skräddarsyr tillsammans!

Under året satsar vi framförallt på verksamhet som vill utveckla sitt arbete med barns rättigheter, jämställdhet och inflytande.

 

Tootltip