Distriktsårsmöte 2024

Snart är det dags för distriktsårsmöte! Årsmötet är distriktets högsta beslutande organ, där medlemmarna har möjlighet att påverka distriktets kommande år. En styrelse väljs, motioner bemöts och röstas om och framförallt har vi kul och lär oss tillsammans om demokrati!

Datum: 24 mars 2024. 
Plats: Sveavägen 68, hörsalen.
Tid: Start kl. 14:00, incheckning från kl. 13:30.

Det kommer finnas fika till deltagarna.

Att vara ombud på kongressen är roligt och spännande! Årets ombudsfördelning hittar du nedan. Övriga handlingar kommer skickas ut till ombuden närmare kongressen.

Ombuden fördelas utifrån hur många medlemmar varje avdelning hade den 31 december 2023. Om en avdelning har fler medlemmar (barn) som vill åka än ni har mandat enligt fördelningen så kan ni höra av er till oss. Det kan vara så att en annan avdelning inte kan fylla sina mandat på egen hand, så då hjälps vi naturligtvis åt! För ju fler vi är, desto roligare årsmöte! 

Barn som är ombud får ta med en vuxen medföljare om de vill eller behöver, glöm inte att anmäla medföljaren!

Vill du delta på årsmötet men tillhör en avdelning som saknar styrelse och/eller aktivitet så hör av dig till kansliet så hjälper vi till!

Motioner

Du eller din avdelning kan skriva en motion och skicka till distriktet. En motion är ett förslag. På årsmötet kan ombuden debattera förslaget och sedan rösta om det. Exempel på ett förslag till distriktet kan vara att du vill att alla sommarläger ska ha disco varje kväll, eller att distriktet ska hålla fler utbildningar. Om du vill skriva en motion, men behöver hjälp, kan du fråga din avdelningsstyrelse eller distriktets kansli.

Motionen skickas till distriktets kansli med e-post. Den ska skickas in senast den 3 mars.

Kansliets e-postadress är: info.stockholm@ungaornar.se

Ombudsanmälan

Avdelningarna ska anmäla sina ombud till distriktets kansli senast den 15 mars. Anmälan skickas med e-post till distriktets kansli. I anmälan skriver ni ombudens namn, ålder och e-post (eller telefonnummer), samt om vi behöver ta hänsyn till någon allergi när vi ordnar fika. Om ni ännu inte haft årsmöte i avdelningen så rekommenderar vi att ombuden väljs på årsmötet. 

Vill du åka på årsmötet men tillhör en avdelning som saknar styrelse och/eller aktivitet så hör av dig till kansliet så hjälper vi till!

Kansliets e-postadress är: info.stockholm@ungaornar.se

Ombudsfördelningen baseras på medlemstalen från den 31 december 2023. Fördelningen har gjorts genom den nyckel som antogs på distriktsårsmötet 2023.

AvdelningAntal medlemmarOmbud
ABC11
After School112
Botkyrka162
Bro-Åkersberg323
Centrala Sundbyberg403
Globalgruppen122
Kulturtorget473
Norrort142
Queera Örnar162
Rissne343
Roslagen41
Skarpnäck (+fd camp ant)423
Södertörn323
Tensta854
Turbo122
Södra Stockholm473
Västerort313
Järfälla kretsen0 
Jakobsberg1475
Berghem132
Söderhöjden/ Tallbohov11

Nomineringar

Du nominera en kamrat eller dig själv till distriktets styrelse eller andra funktioner, så som valberedning, revisorer o.s.v.

Valberedningen består av Anna Lindelöf (sammankallande), Liza Gunnarsson och Tina Fägerblad. 

Nomineringar skickas till Anna Lindelöf via e-post, lindelof_anna@yahoo.se. Tänk på att om du nominerar någon annan så ska du ha frågat den personen om den vill ställa upp. Inkludera namn, ålder, avdelning, en kort motivering och kontaktuppgifter i ditt mail. Den som nomineras ska vara medlem i Unga Örnar.

Sista dag att nominera är den 29 februari.

Tootltip