SOMMARLÄGER 2024

Nu öppnar anmälningarna för alla sommarens läger! Unga Örnar Stockholms län kan även i år erbjuda läger som passar de flesta, från den mer äventyrliga till den som mest vill bada och leka! 

 

Våra egna läger

Fjällgårdsläger, 23-29 juni

Lägergeneral och Fjällgårdsfantasten Tina anordnar, tillsammans med sina fantastiska Örnledare, ett friluftsläger på distriktets lägergård i Jämtland. Det här lägret är för dig som fyllt 11 år och vill uppleva Sveriges fantastiska fjällvärld.

Bada, basta, spela fotboll och spela spel, sådant hör såklart alla läger till. Men i Fjällgård får du även gå på vandring upp för fjället. I Fjällgård finns inte rinnande vatten och avlopp, knappt någon el. Prova att leva utan dessa moderniteter och lär dig att laga mat på vedspis och hur du upplever vildmarken på ett säkert och roligt sätt. 

I deltagaravgiften ingår resa till och från Fjällgård, som ligger ungefär halvvägs mellan Strömsund och Norska gränsen. Alla måltider och mellanmål ingår såklart också. Alla som deltar täcks av Unga Örnars försäkring. Alla lägerdeltagare ska teckna medlemskap i Unga Örnar. Deltagaravgiften betalas i samband med den obligatoriska förträffen. När du får kallelsen till förträffen är det bekräftelse på att du fått en plats på lägret. 

Deltagaravgift: 2 500 kr. 

Anmälan görs i formuläret här. https://forms.gle/osZY7QLXZVxwnnau5 

 

Örnboläger, 2-8 augusti

I sommar anordnar vi ett klassiskt Örnboläger för barn 7-10 år. Bada, basta, lek, spela fotboll och brännboll. Vi ordnar såklart lägerdisco och övernattningen sker i våra mysiga sovsalar.

Örnboet är den perfekta lägergården belägen i Stockholms egen bakgård vid Flatens naturreservat. Här finns skogen och sjön inpå knuten, men utflykten till Kaffestugan i Orhems koloniområde tar bara en kvart. 

I deltagaravgiften ingår alla måltider och mellanmål. Deltagarna förväntas stå för resan själva, SL-buss stannar 15 minuter från Örnboet. Deltagaravgiften betalas i samband med anmälan.

Deltagaravgift: 1 000 kr.

Anmälan görs i formuläret här. https://forms.gle/Yon3LxKvj7XAWfYB8 

 

 

Distriktet skickar delegationer till LEKA och Norje Boke

 

LEKA; Ledarskap, Erfarenhet, Kunskap och Ansvar

LEKA är förbundets Ledarläger. Massa lägeraktiviteter men i kombination med ledarutbildning. Du kan läsa mer om LEKA på Unga Örnars intranät. Gå in på ungaornar.se och scrolla längst ned. Det har också gått ut information om LEKA i Örninfo den 6 februari. 

LEKA äger rum på Örnboet 14-16 juni. Är du intresserad skickar du ett mail eller sms till ombudsman Martina senast kl. 16:00 måndag den 15 april! Deltagaravgiften är 0 kr. Förbundet skickar ut bekräftelser.

Martinas tel. 073-721 49 00 och mail martina.styffe@ungaornar.se 

 

Unga Örnar Sydsveriges läger i Norje Boke

Distriktet skickar en delegation till det stora lägret i Norje Boke, Blekinge. Lägret är 29 juni – 7 juli. Detta läger är för alla örnar i alla åldrar. Ett klassiskt familjeläger med stora tältbyar och massa roliga aktiviteter. Kolla in arrangörernas facebooksida, sök på Unga Örnar Sydsveriges läger 2024. 

Deltagaravgift betalas till arrangörerna, den är inte fastställd i skrivande stund. Förra året var avgiften 1 200 kr. Ledarbarn 300 kr. 

Stockholms läns distrikt bokar en buss och vi får in tillräckligt många intresseanmälningar. Avgiften för varje plats i bussen är 300 kr. Mer info om betalning skickas till de som lämnat intresseanmälan. 

Intresseanmälan: fyll i formuläret här. https://forms.gle/nNEshauQa1uJt94o7 

 

Deltagaravgifter

Unga Örnar är en organisation som vill anordna aktiviteter för alla. Därför ordnar vi individuella betalningsplaner vid behov. Detta gäller de läger som vi själva anordnar. Vi har alltid syskonrabatt att erbjuda!

Vid frågor om lägren eller om avgifterna kan du kontakta kansliet:

Tel. 073-721 49 00 och mail info.stockholm@ungaornar.se 

Tootltip